fbpx
Nyheter

Säkerhet med hjälp av synbarhet och övningsprodukter

övningsprodukter IM-Medico trauma blödning Erler Zimmer

Synbarhet ger ökad säkerhet

När en olycka har inträffat är det viktigt med tydlig markering av olycksplatsen. Detta för att uppmärksamma förbipasserande på att något hänt – att extra hänsyn ska visas när platsen passeras.

Hjälpmedel för att markera en olycksplats kan bland annat bestå av blåljus, varningsbloss, varningsljus och varningstrianglar.

Dessa åtgärder utförs för att undvika ytterligare incidenter i anslutning till en redan inträffad olycka. De görs framför allt även för att skapa en så trygg arbetsmiljö som möjligt för räddningspersonal, och för att skydda den eller de som har drabbats av olyckan.

Räddningspersonal använder idag reflexförsedda kläder för att synas vid olycksplatser. Tydlig synbarhet förutsätter dock att reflexerna träffas av ljus.

IM Medico varselväst gör att du syns i mörker

IM Medico lanserar nu en varselväst som syns ordentligt på avstånd även i totalt mörker. Varselvästen är avsedd för att användas vid olycksplatser och tydligt synliggöra räddningspersonalen.

De åtgärder som nämnts tidigare för att markera och synliggöra en olycksplats förstärks nu av att personalen med hjälp av västen syns på ett sätt som inte varit möjligt tidigare.

Varselvästen från IM Medico erbjuder såväl arbetsbelysning som varselljus. De olika ljusfunktionerna regleras med några enkla knapptryck på västens framsida och drivs av en medföljande powerbank.

Arbetsbelysningen kan regleras stegvis i fyra olika ljusstyrkor. På framsidan och baksidan kan västen även blinka växelvis i orange mellan vänster och höger sida.

Det finns också möjlighet att skapa ett ihållande rött sken på västens baksida. Med hjälp av kardborreskyltar kan respektive yrkeskategoris roll i ett skadeområde markeras på västens fram- och baksida, som till exempel sjukvårdsledare.

För ytterligare information om denna varselväst, kontakta oss genom att maila oss, klicka här

IM-Medico övningsprodukter trauma blödning Erler ZimmerÖvning på anatomiska modeller och övningsdockor

Vi är väl medvetna om att olyckor och sjukdomar trots försiktighetsåtgärder tyvärr ändå kommer att kunna inträffa. Därför är det även viktigt med förberedelser och träning inför sådana situationer.

IM Medico har ett långvarigt samarbete med norska Laerdal Medic – med huvudkontor i Stavanger – och är bland annat återförsäljare av deras övningsdockor. Tillsammans med anestesiologen Bjørn Lind och läkaren Peter Safar utvecklade grundaren och leksakstillverkaren Åsmund S. Laerdal världens första övningsdocka, ”Resusci Anne”, 1960.

Återförsäljare för Erler Zimmers övningsprodukter

Sedan hösten 2020 är IM Medico även återförsäljare av produkter från Erler Zimmer, grundat av Johannes Erler och Walter Zimmer i södra Tyskland 1950.

Företaget har en lång tradition av att tillverka anatomiska modeller och övningsprodukter. Vi vill särskilt rekommendera deras sårskademoduler i silikon – modulernas blödningsfunktioner gör det möjligt att genomföra mycket realistisk träning.

Modulerna klistras på markörer och skapar scenarier för övningar som kan vara svåra att få till stånd i lugn och ro i icke-skarpt läge. Några av de moment som tränas med hjälp av modulerna är bland annat öppen fraktur, skärskador, brännskador, skottskador och knivskador.

För ytterligare information rekommenderas ett besök på IM Medicos sida för övningsprodukter. Klicka här.

Trauma Blödning sår olycka IM-Medico Erler ZimmerÖvningsprodukter sår olycka IM-Medico Erler ZimmerÖvningsprodukter sår olycka IM-Medico Erler Zimmer