fbpx
Nyheter

Rätt akutväska kan innebära stor skillnad

By 10 juni, 2021 juni 18th, 2021 No Comments
IM Medico Flexible Group akutväska

Akutväskor som gör skillnad

En välfungerande akutväska kan innebära skillnaden mellan liv och död – det ställs därför höga krav på dess utformning, innehåll och funktionalitet. Akutväskor måste vara hållbara och klara av att användas i extrema miljöer och under extrema förhållanden.

En akutväska behöver vara tydlig i sin formgivning och lätt att hitta i. Den ska vara ergonomiskt lämpad att bära, men också stå stabilt på marken och inte välta – även i stökiga situationer.

IM Medico Akutväska Flexible Red sjukvårdsväskaVattentät, synlig och väldisponerad väska

Att väskan syns tydligt är också av vikt eftersom ambulanspersonal ofta arbetar i miljöer med dåliga ljusförhållanden. Att akutväskans har klara färger och är utrustad med reflexer är även en viktig säkerhetsaspekt och en tillgång på till exempel olycksplatser.

Väskorna ska helst vara vattentäta och dessutom lätta att torka av för att förhindra bakterietillväxt. Tydliga rengöringsrutiner är viktiga och det är nödvändigt att följa tillverkarens rekommendationer för att hålla väskan i hygieniskt skick.

Det är också viktigt att ta hänsyn till de utrymmen där väskan ska förvaras. Var akutväskan placeras i en ambulans kan ha avgörande betydelse när sekunder är dyrbara.

Det är vanligt att användare packar ner för mycket utrustning i akutväskorna. Detta gör att det blir svårare att få översikt, dessutom riskerar väskan att bli för tung. För mycket utrustning kan även leda till att väskan sväller och dragkedjan belastas.

Önskemål om vad som ska rymmas i en akutväska är många och skiljer sig åt mellan vårdspecialiteter. Det kan även vara stora regionala skillnader när det gäller vad som packas i väskorna.

IM Medico Greenline Group akutväska sjukvårdsväska

Flera modeller beroende på vad du behöver mest

Att tillgodose alla skiftande önskemål och krav med endast en väskmodell är nästan omöjligt. Därför erbjuder IM Medico flera modeller av väskor – och ibland vissa valmöjligheter – så att det förhoppningsvis alltid finns en modell som passar in på det efterfrågade behovet.

IM Medico har en lång tradition av att tillverka akutväskor till svensk sjukvård och har valt att utveckla flera olika väskmodeller. Akutväskor från företaget används idag på bland annat sjukhus, ambulanser, räddningstjänster, hemsjukvård och hos idrottsföreningar.

Utvecklingen av de olika väskmodellerna har skett i nära kontakt med befintliga kunder som bidragit med önskemål, tankar och idéer. Tillsammans med vår tillverkare har vi kommit fram till lösningar som förhoppningsvis uppskattas av användarna.

Samarbetet har resulterat i väskkollektionerna IM Medico Green line och IM Medico Flexible, dessa går det att läsa mer om på vår hemsida här.

Du kan ladda hem och läsa våra PDF:er här:

IM-Medico_GreenLine
IM-Medico_Flexible

IM Medico akutväska svart sjukvårdsväska