fbpx
ErbjudandeNews

Erbjudande Pulsoximeter 15% rabatt

By 25 januari, 2021 januari 28th, 2021 No Comments
erbjudande på pulsoximetri

Just nu har vi erbjudande på samtliga pulsoximeter samt på tillbehör

Vi på IM Medico erbjuder mycket prisvärda pulsoximeter som testats av medicinsk tekniska avdelningar samt vårdavdelningar så att vi kan garantera en mycket god kvalitet. Vi erbjuder nämligen samma fingerpulsoximeter även till privatpersoner som till vården. Våra pulsoximeter används idag inom hela sjukvården inklusive akutsjukvård och ambulans.

Klicka HÄR för att ta del av vårt erbjudande

Erbjudandet gäller till och med 15/2-2021

Vad är en pulsoximeter och vad gör den?

En pulsoximeter är ett medicinskt mätinstrument som används vid mätning av syremättnaden i blodet. Oximetern mäter via ljusdioder hur väl blodet är syresatt samt vilken hjärtfrekvens en person har. Mätning gör att personer med till exempel Covid-19, KOL eller andra med liknande sjukdomstillstånd kan få en överblick om sitt sjukdomstillstånd.

En normal syremättnad (saturation) ska ligga mellan 95 och 100 procent hos en normalt frisk vuxen person.

Olika typer av pulsoximeter

En handhållen pulsoximeter används oftast på sjukhus och inom akutvården, den har en huvudenhet som drivs av batterier och har tillbehör som kallas sensorer som kan användas för mätning på flertalet olika delar av kroppen. Några exempel var man kan mäta är bland annat fingrar, tår, öronsnibbar och själva fotryggen på små barn.

Det finns även fingerpulsoximeter och den är den mest använda typen på marknaden som endast mäter på fingret.

Slutligen finns det också pulsoximeter som är integrerad i större monitoreringssystem. I detta fall kopplas samma typ av sensor som den handhållna in i en monitor. Den här typen avvänds mestadels inom akut- och operationsavdelningar.

Utöver de enklare pulsoximeter som vi beskrivit ovan finns även mer avancerade varianter. En enkel pulsoximeter kan mäta syremättnad och hjärtfrekvens, de mer avancerade varianterna kan göra samma typ av mätning som de enklare men också mäta andningsfrekvens och koldioxidmätning hos patienter som har kontinuerlig syrgasterapi samt hos intuberade patienter.